Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

PISMO UPRAVNOG ODBORA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2022./23.

Draga djeco, dragi roditelji, dragi učitelji, dragi djelatnici DISZ-a, 

upravni odbor Njemačke međunarodne škole u Zagrebu Vam svima želi srdačnu  dobrodošlicu na početku nove školske godine 2022./23. 

Posebno pozdravljamo sve učenike, roditelje i učitelje koji su novi u našoj školi te se nadamo  da će se brzo uklopiti u našu školsku zajednicu. 

Najviše se veselimo učenicima 1. razreda koji u DISZ-u započinju novo poglavlje u svom  životu. 

Ova školska godina također će biti obilježena brojnim izazovima: bilo da su to političke  neizvjesnosti uzrokovane ratom u Ukrajini ili ekonomski problemi s visokom inflacijom ili  moguća nova, teška situacija s koronom. 

No, zajedničkim snagama svladat ćemo i ove poteškoće – koliko bude u našoj moći. 

Još jedna tema koja će utjecati na sve nas je nadolazeća izgradnja i prenamjena naše školske  zgrade. Nakon skoro 10 godina provedenih u zaletu, sada smo u fazi konkretnog planiranja te  ćemo tijekom ove školske godine iskopati prvu lopatu. Pritom nam na pamet padaju riječi Johanna Wolfganga von Goethea: “Moguće je sagraditi nešto lijepo i od kamenja koje vam se  nađe na putu.” 

Naša ravnateljica, gospođa Oelschlägel, već se u zadnjem newsletteru osvrnula na novu web  stranicu škole, koja je stavljena online tijekom ljetnih praznika. Svaki prijedlog za poboljšanje  je dobrodošao (vorstand@deutscheschule.hr). 

Osim što svojim radom nastojimo osigurati svakodnevno poslovanje škole i poticati njezin  daljnji razvoj, prioritet nam je ponuditi našoj djeci u vrtiću i školi okruženje u kojem će moći  pozitivno, konstruktivno i s poštovanjem zajednički živjeti našu viziju, iskazanu na istaknutom mjestu na početnoj stranici web stranice: “Zalažemo se za naše učenike koji će promijeniti  svijet i riješiti goruće društvene probleme našeg vremena.” 

I dalje ćemo se posvetiti ovom zadatku najbolje što možemo te Vama zahvaljujemo na Vašoj  podršci. 

Želimo svima Vama – i nama – dobar i uspješan početak nove školske godine! 

Vaš 

Marc Rapparlié s upravnim odborom Njemačke međunarodna škole u Zagrebu