Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Knjižnica

Naša stara nova školska knjižnica nije uobičajena, ali nasreću je ponovno zaživjela u našoj školi. Iako je svakako puno lakše učitati željeno štivo na e-čitaču, svjesno biramo knjige, koje možemo dodirnuti i mogućnost razmjene ideja o temama koje nas pokreću tijekom ili nakon čitanja. Čitanje pomaže razumjeti svijet, naučiti jezik, potaknuti maštu.

Želimo posebice najmlađe u našoj školi zainteresirati za čitanje zanimljivim izborom priča i publicističkih djela, kao i stripova i bajki. Naš knjižnični tim blisko surađuje s učiteljima škole i vrtića. Ali i stariji čitatelji kod nas mogu pronaći bisere za čitanje. Osim romana i velikog izbora fantastične književnosti, pronaći ćete kod nas i klasike njemačke književnosti, knjige o najrazličitijim temama i priručnike.

Stoga, dođite i pročitajte sami! Radujemo se svakome od vas koji će pronaći put do naše male, ali udobne knjižnice.

Naše radno vrijeme

Privremeno radno vrijeme:
četvrtkom od 13:25 – 13:55 sati

Po dogovoru i za manifestacije vezane uz čitanje.

Gdje nas možete pronaći?

Na prvom katu, nizduž hodnika lijevo, ispred nove zbornice. Tijekom radnog vremena naša su vrata obično širom otvorena.

O knjižnici se brinu roditelji volonteri i dostupna je svakom učeniku, učitelju, zaposleniku i roditelju.

Osim toga, od ove školske godine svi članovi knjižnice mogu i online vidjeti koje knjige imamo na zalihi, kojih novih izdanja imamo i kakvo je stanje posudbe pojedine knjige. Svi članovi knjižnice mogu online kontaktirati tim knjižnice u bilo koje vrijeme. Tako da smo uvijek tu za svakoga od vas.

Kako postati član?

Kod kuće isprintate Pravilnik za korištenje knjižnice i u donji dio upišete svoje podatke. S ispunjenim dijelom papira i pologom od 10 EUR možete jednostavno doći u knjižnicu tijekom radnog vremena i registrirati se kao član. Na taj način ćete dobiti iskaznicu za knjižnicu. Iskaznicom za knjižnicu imate pravo na posudbu knjiga i časopisa.

Važno: Dobro čuvajte svoje članske iskaznice! Ako izgubite člansku iskaznicu, našu
knjižnicu možete nastaviti koristiti tek nakon izrade nove članske iskaznice (10 €).
Sve dok ste član škole, vaša iskaznica ostaje važeća. Ako napustite školu i vratite člansku iskaznicu, polog će vam biti vraćen. Time se automatski prekida vaše članstvo.

Ako se iskaznica ne vrati nakon ispisa iz škole, naknada za iskaznicu ostaje za potrebe knjižnice i tamo se ulaže u nove medije.

Opremljenost knjižnice

Knjižnica raspolaže velikim izborom medija, a stalno se proširuje, uglavnom kroz donacije knjiga, te iste sa zahvalnošću prihvaćamo.

Knjige su poredane prema:

  • jezicima na njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku
  • publicistici i čitankama te
  • dobnim skupinama.

Uz to imamo i dječje časopise, stripove i priručnike.

Svaki učenik može posuditi do 2 medija bez naknade, ali ih mora vratiti u roku od 2 tjedna. Međutim, rok posudbe može se produljiti nakon dogovora s timom knjižnice.

Za posuđene medije odgovorni su djeca i roditelji, stoga vas molimo da s njima postupate pažljivo. Ako se izgube, ne vrate ili oštete, štetu je potrebno nadoknaditi. Stoga je važno ne mijenjati posuđene knjige međusobno, već ih samo posuđivati u knjižnici.

Naš tim

Irina Luks i Carina Šarkić

Za sva pitanja ili probleme možete nam se osobno obratiti u bilo koje vrijeme tijekom radnog vremena knjižnice ili koristiti naš sandučić u hodniku.

Pravila naše knjižnice

Zajedno s našim učenicima uspostavili smo pravila koja bi trebala osigurati da se kod nas svi osjećaju ugodno:

Po dogovoru i za manifestacije vezane uz čitanje.