OTKRIJTE‏‏‎ KONCEPT

GLOBALNOG RAZMIŠLJANJA

Kroz predani rad s našim učenicima, potičemo promišljanje o promjenama u svijetu s ciljem  rješavanja gorućih socijalnih pitanja našeg vremena.

Dobro došli u Njemačku međunarodnu školu u Zagrebu (DISZ) na Eurocampusu

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu nudi visokokvalitetan pedagoški program od dječjeg vrtića preko osnovne škole, srednjeg stupnja obrazovanja do mature. Zajedno s Francuskom školom u Zagrebu jedna smo od pet eurocampusovih škola u svijetu i s učenicima iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i drugih zemalja diljem svijeta živimo europsku svakodnevicu. 

Predsjednik Savezne Republike Njemačke dodijelio nam je priznanje Izvrsna njemačka škola u inozemstvu zbog visokih standarda kvalitete naše škole.

Vrtić

Naše odgojiteljice i odgajatelj, koji imaju izvrsno obrazovanje i govore njemački jezik, vode male skupine djece kroz njihovu raznoliku i bogatu svakodnevicu i najrazličitije projekte.
SAZNAJ VIŠE

Predškola

Predškolu pohađaju djeca u dobi od pet odnosno šest godina. Kako bismo im omogućili što uspješniji prijelaz u osnovnu školu potičemo jačanje dječjih emocionalnih, kognitivnih, motoričkih i socijalnih vještina.
SAZNAJ VIŠE

Osnovna škola

Učenicima se u osnovnoj školi pristupa individualno kroz nastavne sadržaje, ciljano usmjerene na svakog učenika, te pomoću najrazličitijih metoda, otvorenih oblika nastave te nastavnog tima s dva učitelja.
SAZNAJ VIŠE

Srednja škola

Sa savršetkom 10. razreda povezuje se svjedodžba srednje škole (Realschule), polaganjem ispita Abitur stječe se njemački međunarodni abitur na DISZ-u, koji omogućuje pristup bilo kojem studiju na njemačkim i hrvatskim sveučilištima, ali također u cijelom svijetu.
SAZNAJ VIŠE

Dobrodošlica ravnateljice

Naša škola pripada mreži 137 Njemačkih škola u inozemstvu. Sve njemačke škole u inozemstvu, od one u Silicijskoj dolini do škola u Sofiji, Šangaju i Parizu, pridaju veliku važnost atraktivnoj i poticajnoj ponudi škole koja se temelji na individualnoj podršci, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena predstavljaju okosnicu rada svih njemačkih škola u inozemstvu.

Raspon predmeta u našoj školi obuhvaća jezike (Njemački, Hrvatski, Engleski, Francuski), Matematiku, Informatiku, prirodoslovne predmete (Biologiju, Kemiju, Fiziku), društvene predmete (Povijest, Geografiju, Etiku), Likovnu, Glazbenu i Tjelesnu kulturu. Aktivnosti, koje potiču razvoj osobnosti, odvijaju se nakon nastave i upotpunjuju našu ponudu.

Za naše učenice i učenike stvaramo dinamično okruženje za učenje te ih individualnim pristupom potičemo i podržavamo. Veliku važnost pridajemo prenošenju demokratskih vrijednosti, potičemo inovativno, kritičko i društveno promišljanje te usmjeravamo djecu kako bi otkrila i iskoristila sve svoje osobne potencijale, a to već počinje s pedagoškim programom u vrtiću i predškoli.

Naš međunarodni tim izvrsno kvalificiranih i iskusnih nastavnika iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i Austrije, naši djelatnici u administraciji škole, kao i ja, radujemo se što ćete postati dio naše žive, i u kulturnom pogledu raznolike i inovativne školske zajednice te Vas srdačno pozivamo da saznate nešto više o nama.

Vaša
Maja Oelschlägel,
Ravnateljica

0 %
maturanata je
položilo maturu
0 +
učenika se upisalo
u našu školu
0 +
zaposlenika i učitelja se brine o
odgoju i obrazovanju Vaše djece
0 +
djece se u predškoli
priprema na upis u školu

Svoje učenice i učenike brižno pratimo, podupirući ih, ali i zahtijevajući rad na njihovom putu u neovisan i odgovoran život.

Uvjereni smo da će marljivi, tolerantni i radoznali mladi ljudi osim za maturu biti spremni i za uspješan studij i individualan stil života.

Primamo učenice i učenike iz cijeloga svijeta s raznovrsnom kulturnom i jezičnom pozadinom i sposobnostima. Mi to vidimo kao izazov i obogaćenje.

 Stalo nam je do naših učenika. Brinemo se o svakom pojedinačnom učeniku te učenike i učenice podučavamo kako samostalno učiti.

Naš cilj je njemačka matura s kojom možete studirati bilo gdje na svijetu.

Mi smo Eurocampus. Zajedno jačamo europsku ideju koju živimo i podučavamo. Predani smo ideji razumijevanja među ljudima pripadnicima različitih naroda.

Maheri smo u jezicima. Kod nas se govori francuski, hrvatski i engleski jezik. Naš nastavni jezik je njemački, već od dječjeg vrtića.

Mi smo „STEM-friendly“. Laboratorij je kod nas centar zbivanja – naši učenici sudjeluju na natjecanju Mladi istražitelji, posjećuju Prirodoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i idu na praksu.

Demokratski provodimo zajedništvo. Ophođenje u duhu međusobnog uvažavanja za nas je samo po sebi razumljivo.

Nedavne objave

Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata za vrtić, predškolu i osnovnu školu 24.11.2022. Još 5 slobodnih mjesta u našem vrtiću! Upite za 5. – 12. razred molimo da uputite direktno na e-mail adresu

PROČITAJ VIŠE

Kontaktirajte nas.

Ako niste pronašli ono što ste tražili, možete nas kontaktirati ispunjavanjem donjeg obrasca ili korištenjem naših kontakt podataka — spremni smo odgovoriti na sva pitanja.

Napravite sljedeći korak