Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

OTKRIJTE‏‏‎

KONCEPT

GLOBALNOG

RAZMIŠLJANJA

Kroz predani rad s našim učenicima, potičemo promišljanje o promjenama u svijetu s ciljem  rješavanja gorućih socijalnih pitanja našeg vremena.

napredak izgradnje
6%

Dobro došli u Njemačku međunarodnu školu u Zagrebu (DISZ) na Eurocampusu

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu nudi visokokvalitetan pedagoški program od dječjeg vrtića preko osnovne škole, srednjeg stupnja obrazovanja do mature. Zajedno s Francuskom školom u Zagrebu jedna smo od pet eurocampusovih škola u svijetu i s učenicima iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i drugih zemalja diljem svijeta živimo europsku svakodnevicu. 

Predsjednik Savezne Republike Njemačke dodijelio nam je priznanje Izvrsna njemačka škola u inozemstvu zbog visokih standarda kvalitete naše škole.

Vrtić

Naše odgojiteljice i odgajatelj, koji imaju izvrsno obrazovanje i govore njemački jezik, vode male skupine djece kroz njihovu raznoliku i bogatu svakodnevicu i najrazličitije projekte.
SAZNAJ VIŠE

Predškola

Predškolu pohađaju djeca u dobi od pet odnosno šest godina. Kako bismo im omogućili što uspješniji prijelaz u osnovnu školu potičemo jačanje dječjih emocionalnih, kognitivnih, motoričkih i socijalnih vještina.
SAZNAJ VIŠE

Osnovna škola

Učenicima se u osnovnoj školi pristupa individualno kroz nastavne sadržaje, ciljano usmjerene na svakog učenika, te pomoću najrazličitijih metoda, otvorenih oblika nastave te nastavnog tima s dva učitelja.
SAZNAJ VIŠE

Srednja škola

Sa savršetkom 10. razreda povezuje se svjedodžba srednje škole (Realschule), polaganjem ispita Abitur stječe se njemački međunarodni abitur na DISZ-u, koji omogućuje pristup bilo kojem studiju na njemačkim i hrvatskim sveučilištima, ali također u cijelom svijetu.
SAZNAJ VIŠE

Dobrodošlica ravnateljice

Naša škola pripada mreži 137 Njemačkih škola u inozemstvu. Sve njemačke škole u inozemstvu, od one u Silicijskoj dolini do škola u Sofiji, Šangaju i Parizu, pridaju veliku važnost atraktivnoj i poticajnoj ponudi škole koja se temelji na individualnoj podršci, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena predstavljaju okosnicu rada svih njemačkih škola u inozemstvu.

Raspon predmeta u našoj školi obuhvaća jezike (Njemački, Hrvatski, Engleski, Francuski), Matematiku, Informatiku, prirodoslovne predmete (Biologiju, Kemiju, Fiziku), društvene predmete (Povijest, Geografiju, Etiku), Likovnu, Glazbenu i Tjelesnu kulturu. Aktivnosti, koje potiču razvoj osobnosti, odvijaju se nakon nastave i upotpunjuju našu ponudu.

Za naše učenice i učenike stvaramo dinamično okruženje za učenje te ih individualnim pristupom potičemo i podržavamo. Veliku važnost pridajemo prenošenju demokratskih vrijednosti, potičemo inovativno, kritičko i društveno promišljanje te usmjeravamo djecu kako bi otkrila i iskoristila sve svoje osobne potencijale, a to već počinje s pedagoškim programom u vrtiću i predškoli.

Naš međunarodni tim izvrsno kvalificiranih i iskusnih nastavnika iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i Austrije, naši djelatnici u administraciji škole, kao i ja, radujemo se što ćete postati dio naše žive, i u kulturnom pogledu raznolike i inovativne školske zajednice te Vas srdačno pozivamo da saznate nešto više o nama.

Vaša
Maja Oelschlägel,
Ravnateljica

maturanata je
položilo maturu
0 %
učenika se upisalo
u našu školu
0 +
zaposlenika i učitelja se brine o
odgoju i obrazovanju Vaše djece
0 +
djece se u predškoli
priprema na upis u školu
0 +

Svoje učenice i učenike brižno pratimo, podupirući ih, ali i zahtijevajući rad na njihovom putu u neovisan i odgovoran život.

Uvjereni smo da će marljivi, tolerantni i radoznali mladi ljudi osim za maturu biti spremni i za uspješan studij i individualan stil života.

Primamo učenice i učenike iz cijeloga svijeta s raznovrsnom kulturnom i jezičnom pozadinom i sposobnostima. Mi to vidimo kao izazov i obogaćenje.

 Stalo nam je do naših učenika. Brinemo se o svakom pojedinačnom učeniku te učenike i učenice podučavamo kako samostalno učiti.

Naš cilj je njemačka matura s kojom možete studirati bilo gdje na svijetu.

Mi smo Eurocampus. Zajedno jačamo europsku ideju koju živimo i podučavamo. Predani smo ideji razumijevanja među ljudima pripadnicima različitih naroda.

Maheri smo u jezicima. Kod nas se govori francuski, hrvatski i engleski jezik. Naš nastavni jezik je njemački, već od dječjeg vrtića.

Mi smo „STEM-friendly“. Laboratorij je kod nas centar zbivanja – naši učenici sudjeluju na natjecanju Mladi istražitelji, posjećuju Prirodoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i idu na praksu.

Demokratski provodimo zajedništvo. Ophođenje u duhu međusobnog uvažavanja za nas je samo po sebi razumljivo.

Nedavne objave

Kontaktirajte nas.

Ako niste pronašli ono što ste tražili, možete nas kontaktirati ispunjavanjem donjeg obrasca ili korištenjem naših kontakt podataka — spremni smo odgovoriti na sva pitanja.

Napravite sljedeći korak