Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Naša škola

Dobro došli u Njemačku međunarodnu školu u Zagrebu (DISZ) na Eurocampusu

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu nudi visokokvalitetan pedagoški program od dječjeg vrtića preko osnovne škole, srednjeg stupnja obrazovanja do mature. Zajedno s Francuskom školom u Zagrebu jedna smo od pet eurocampusovih škola u svijetu i s učenicima iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i drugih zemalja diljem svijeta živimo europsku svakodnevicu. Predsjednik Savezne Republike Njemačke dodijelio nam je priznanje Izvrsna njemačka škola u inozemstvu zbog visokih standarda kvalitete naše škole.

Konferencija ministara za kulturu i obrazovanje Savezne Republike Njemačke (KMK) i hrvatsko Ministarstvo znanosti i obrazovanja priznali su Njemačku međunarodnu školu u Zagrebu. Zato su našim maturantima otvorene sve mogućnosti studiranja u Njemačkoj, Hrvatskoj i u cijelom svijetu.

Naša škola pripada mreži 137 Njemačkih škola u inozemstvu. Sve njemačke škole u inozemstvu, od one u Silicijskoj dolini do škola u Sofiji, Šangaju i Parizu, pridaju veliku važnost atraktivnoj i poticajnoj ponudi škole koja se temelji na individualnoj podršci, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena predstavljaju okosnicu rada svih njemačkih škola u inozemstvu.

Raspon predmeta u našoj školi obuhvaća jezike (Njemački, Hrvatski, Engleski, Francuski), Matematiku, Informatiku, prirodoslovne predmete (Biologiju, Kemiju, Fiziku), društvene predmete (Povijest, Geografiju, Etiku), Likovnu, Glazbenu i Tjelesnu kulturu. Aktivnosti, koje potiču razvoj osobnosti, odvijaju se nakon nastave i upotpunjuju našu ponudu.

Za naše učenice i učenike stvaramo dinamično okruženje za učenje te ih individualnim pristupom potičemo i podržavamo. Veliku važnost pridajemo prenošenju demokratskih vrijednosti, potičemo inovativno, kritičko i društveno promišljanje te usmjeravamo djecu kako bi otkrila i iskoristila sve svoje osobne potencijale, a to već počinje s pedagoškim programom u vrtiću i predškoli.

Naš međunarodni tim izvrsno kvalificiranih i iskusnih nastavnika iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i Austrije, naši djelatnici u administraciji škole, kao i ja, radujemo se što ćete postati dio naše žive, i u kulturnom pogledu raznolike i inovativne školske zajednice te Vas srdačno pozivamo da saznate nešto više o nama.

Vaša
Maja Oelschlägel,
Ravnateljica