Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Vrtić

Naš je dječji vrtić otvoren za djecu od tri godine starosti pa na dalje.

Pritom se pod pojmom dječjeg vrtića ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna institucija koja djeci nastoji ponuditi najbolji mogući pedagoški poticaj u najrazličitijim područjima razvoja.

Naše odgajateljice, koje imaju izvrsno obrazovanje i govore njemački jezik, vode male skupine djece kroz njihovu raznoliku i bogatu svakodnevicu i najrazličitije projekte. Pri tome se posebna važnost pridaje razvoju motoričkih i emocionalnih vještina koje djeci omogućavaju svjesno doživljavanje sebe i svoga okruženja. Slobodnom igrom, na tečajevima skijanja i plivanja jača se osjećaj zajedništva te samosvijest djece.

U dječjem se vrtiću govori isključivo njemački jezik. Na taj način djeca, koja i dođu bez jezičnog predznanja, vrlo brzo putem igre nauče njemački jezik.

U okviru Eurocampusa Njemački dječji vrtić usko surađuje s Francuskim dječjim vrtićem, “école maternelle”. Kroz zajedničke njemačko-francuske projekte i priredbe djeca vrlo rano upoznaju jezik i kulturu i na taj način se obogaćuje njihov budući jezični razvoj.

U Njemačkoj međunarodnoj školi svi odgajatelji i učitelji međusobno usko surađuju i nastoje omogućiti harmoničan prijelaz djeteta iz vrtića u predškolu odnosno iz predškole u osnovnu školu.

Poveznice:

Napravite sljedeći korak