Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

Informacija za roditelje 22/10/2020

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji,

sutra, petak, 23.10.2020. škola za 1.-4. razred završava kao uvijek u 13:00 sati, a za učenike od 5. razreda nadalje u 13:10, odnosno nakon ručka. Dječji vrtić u petak i tijekom jesenskih praznika ostaje otvoren.

Zbog razvoja Covida u Zagrebu još nije jasno kako ćemo nastaviti 2.11., tj. nakon jesenskih praznika.

Nastojimo i dalje omogućiti nastavu u školi.

Ukoliko nastava u školi nikako ili samo djelomično bude moguća, poduzeli smo različite mjere kako bi osigurali nastavu po mogućnosti bez prekida.

Za sada hrvatska vlada nije donijela nikakve odluke vezano za zatvaranje škola. Kada takve regulative budu donesene, o njima ćemo raspravljati u skupini vodstva škole i s kolegijom te ćemo Vas pravovremeno putem e-maila obavijestiti o daljnjim postupcima.

Pripremne mjere za slučaj zatvaranja škole:

U slučaju da nastava u školi ne bude moguća već smo u ovom tjednu Vašoj djeci malo po malo davali školske materijale kako bi ih ponijeli kući. Molimo da djeca ostale knjige, materijale i bilježnice danas ponesu doma.

U slučaju zatvaranja škole uobičajeni raspored sati ostaje na snazi, sva djeca su ga zabilježili u svom školskom kalendaru. Održat će se svi nastavni sati. Do sada smo imali vrlo dobra iskustva u podjeli sati na sate uživo i na sate za rad na zadacima. Plan za nastavu uživo dostavit ćemo Vam ukoliko dođe do zatvaranja škole.

Osnovna škola, razredi 1-4:

Dostavit ćemo Vam tjedni plan preko classrooma, a djeca će imati dnevno 3×20 min nastave uživo preko Meet-a. Molimo Vas da se informirate preko Pravila ponašanja/bonton DISZ-a za zajednički mrežni rad na našoj web-stranici. Ovdje ćete naći opća pravila i specifična pravila za osnovnu školu. Vi kao roditelji imat ćete fiksni tjedni termin za informacije za koji se možete prijaviti kod razrednika.

Za razrede 5-12 nastava će se u cijelosti održati preko google-classrooma. Važne obavijesti i pismeni ispiti slat će se učenicima isključivo na školski e-mail učenika: …@deutscheschule.hr.

Nastava uživo održat će se preko Meet-toola pojedinih classrooma. Vrijede Pravila ponašanja/bonton DISZ-a za zajednički mrežni rad. Pravila možete proučiti na web-stranici škole. Molimo Vas da se informirate o pravilima i da razgovarate s djecom o tome jesu li razumijela pravila.

Razrednici razreda 5-12 obavijestit će Vas o Vašem tjednom terminu za informacije za koji se možete prijaviti.

Razredi 5-8:

Raspored će se podijeliti na ca. 50% nastavnih sati uživo i na sate rada na zadacima. I na nastavnim satima predviđeni za rad na zadacima učitelji će biti prisutni, svi učenici na početku nastavnog sata pozdravljaju učitelja te mu u Meetu mogu postavljati pitanja.

Razredi 9-12:

I ovdje će raspored biti podijeljen na ca. 50% nastavnih sati uživo i na sate rada na zadacima Predmetni nastavnik i učenici zajedno dogovaraju u kojoj će mjeri biti zajednički prisutni i na kojem satu učenici samostalno mogu riješiti zadatke.

Prijenosna računala:

U slučaju zatvaranja škole učenici će opet moći posuditi laptop škole. Prijenosna računala neće se izdavati ovaj petak. Molimo Vas da nakon najave zatvaranja škole gospođi Sliško pošaljete e-mail. Zatim ćemo Vas obavijestiti o terminu preuzimanja.

Želimo Vam, nadajmo se, bezbrižne jesenske praznike, ostanite zdravi.

Vaša Maja Oelschlägel i Kathrin Blumenstein