Objava

Posjet ZfA i AEFE

Ovim tjednom dominirao je posjet revizije iz Središnjeg ureda za škole u inozemstvu (ZfA).

Ovim tjednom dominirao je posjet revizije iz Središnjeg ureda za škole u inozemstvu (ZfA). Njegovi predstavnici su sa zanimanjem i poštovanjem pratili našu školsku svakodnevicu, našu nastavu te su vodili razgovore sa svim onima koji su dio škole: nastavnici i ravnateljstvo, učenici, roditelji i Uprava.

Pravo izvješće stići će tek kasnije. Međutim već sad nam je potvrđeno veliko zalaganje i uspjeh, pogotovo s obzirom na to što uspijevamo – posebice u prirodnim znanostima – izvući iz ograničenih mogućnosti uvjetovani školskom zgradom. Bili su zadivljeni time što obje škole u duhu njemačko-francuske suradnje postižu i to sve bez dodatne financijske i kadrovske potpore. Osjećamo se osnaženima na putu da i dalje potpomognemo jezični razvoj učenika. Jako nam se dojmila potpora njemačkoga veleposlanika (dozvoljen nam je čak bio rad u njegovoj rezidenciji: pogledajte donju sliku, velika hvala!). Velika hvala na potpori vrijedi i za goste AEFE-a iz Francuske i za francusko veleposlanstvo.

Poseban termin bio je i razgovor obiju delegacija s hrvatskom državnom tajnicom u Ministarstvu obrazovanja, gospođom Prof. Ramljak, s kojom smo razgovarali o suradnji naših dviju školu u Hrvatskoj.

Oglasna ploča

Kalendar