Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

MUNBW 2018. g.

I ove su godine učenice i učenici DISZ-a sudjelovali u projektu Model United Nations u Baden-Württembergu (skraćeno MUNBW).

I ove su godine učenice i učenici DISZ-a sudjelovali u projektu Model United Nations u Baden-Württembergu (skraćeno MUNBW). Učenici DISZ-a predstavljali su tri zemlje: ukupno su osam učenika bili izaslanici Azerbajdžana, DR Konga i Libije. Konferencija je održana od 14. do 18.lipnja, a s pripremama potrebno je bilo početi nekoliko mjeseci ranije.

Pomoću učitelja sastavljali su se pisani dokumenti s argumentima i pripremni radovi (i skoro svi su na vrijeme predani), a učenici se nisu bavili samo njima dodijeljenim zemljama, već i izaslanicima drugih zemalja nadajući se postizanju zajedničkih ciljeva ili donošenju rezolucija. Vrhunac priprema svakako je bio posjet veleposlaniku Azerbajdžana u Zagrebu koji je stajališta svoje zemlje detaljno obrazložio.

Učenicama i učenicima koji su ove godine sudjelovali na MUNBW-u zemaljska je skupština Baden-Württemberga ustupila svoje prostorije za konferencije i seminare. Dakle, može se reći da nisu samo nastala nova prijateljstva, već su učenici dobili uzbudljiv i realističan uvid u način rada Ujedinjenih naroda.

Nezaboravni su ostali i proslava veleposlanika, posjet Narodnom kazalištu u Stuttgartu te posjet Mercedes Benz muzeju gdje je izaslanik Konga mogao kupiti svoj prvi (minijaturni) Daimler.

Model United Nations Baden-WürttembergModel United Nations Baden-WürttembergModel United Nations Baden-Württemberg