Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

Mladi istraživači

Jučer (14.2.2019.g.) su se šest naših učenica i učenika s jednim 1. mjestom (Luise, Bruno, Nils iz 7. i 10 razreda) i jednim 2. mjestom (Kilian, Louis, Antonio iz razreda 9/10) na regionalnom natjecanju „Jugend forscht“ (,,Mladi istraživači”) u Hamburgu kvalificirali za njemačko državno natjecanje.

„Jugend forscht“ u Njemačkoj je najpoznatije natjecanje za mlade koje potiče učenice i učenike na području prirodnih znanosti, matematike i tehnike i na taj način nalazi mlade talente. Pod geslom „Zapitaj se!“ održalo se ovogodišnje natjecanje u Fraunhofer institutu u Hamburgu.

Učenice i učenici DISZ-a pripremali su se od studenog eksperimentalno kao i teoretski sa svojim znanstvenim projektima u školskom laboratoriju kao i doma. Istraživali su u dvije grupe:

  • kategorija Kemija — Bruno Poldrugač, Nils Hartig i Luise Bürgers pod nadzorom voditeljice projekta gospođe Dr. Dina Pavlović-Rosman
  • kategorija Tehnika — Kilian Bürgers, Antonio Niendorf i Louis Hasnas pod nadzorom voditelja projekta g. Karol Jurczyk.

Projekt „Eko umjesto plastika — naša novina biološko razgradivi filament za 3D-pisače“ koji je prezentiran od učenika Bruna, Nilsa i Luise u kategoriji Kemija osvojilo je 1. mjesto te je time kvalificiran za državno natjecanje. Projekt „Inteligentna cipela“ prezentiran od učenika Kilian, Antoni i Louis osvojio je u kategoriji Tehnika 2. mjesto.

I to nije sve — naša je škola osvojila školsku nagradu za posebno poticanje STEM-predmeta na temelju izvrsnog stručnog vodstva od strane naših nastavnika prirodnih znanosti.

Od srca čestitamo!