Objava

Informacije vezane za članstvo u školskoj udruzi

Dragi roditelji,

budući da smo na nedavnom Q & A sastanku s nekolicinom roditelja ponovno primijetili da postoje određene nejasnoće oko članstva u školskoj udruzi, želimo to ovim putem još jednom precizirati:

Nositelj naše škole je „Udruge za osnivanje i poticanje Njemačke međunarodne škole u Zagrebu“, udruga prema hrvatskom pravu. Školsku udrugu čine njezini članovi, koji između sebe biraju upravni odbor.

Upravni odbor u tijesnoj suradnji s ravnateljstvom škole uređuje sva pitanja vezana za školu, osim ona koja spadaju u pedagoško područje. To uključuje odgovornost za financije škole i kadrovska pitanja zaposlenika DISZ-a, potporu administraciji, održavanje i proširenje školske zgrade, kao i razvoj budućih školskih modela i strategije za provedbu istih.

To znači da samo oni koji su članovi školske udruge preko upravnog odbora mogu utjecati i učestvovati u daljnjem razvoju škole.

Članstvo je u potpunosti besplatno, ali je preduvjet za aktivno sudjelovanje na skupštini članova udruge na kojoj se bira i upravni odbor škole. Prema hrvatskim propisima potrebno je u tajništvu predati popunjeni zahtjev za učlanjenje; time automatski postajete član školske udruge.

Budući da školi u sljedećih nekoliko godina predstoje važni razvojni koraci, srdačno molimo sve roditelje da se učlane u školsku udrugu i na taj način u interesu svoje djece aktivno sudjeluju u daljnjem razvoju škole.

Hvala Vam i srdačan pozdrav,

Vaš
Marc Rapparlié i Upravni odbor Njemačke škole

Statut (PDF)
Obrazac za učlanjenje (PDF)

PS: Najednostavnije je da ispunjeni i potpisani obrazac za učlanjenje e-mailom pošaljete na tajništvo.