Objava

Aktualne informacije roditeljima 27.11.2020.

Poštovani roditelji,

ovog tjedna bilo je vrlo mirno i srećom nismo imali novih slučajeva korone. Do danas također još uvijek nema novih pravila hrvatske vlade u vezi s nastavom do Božića.

Tako će se od ponedjeljka i dalje uobičajeno održati nastava u školi za sve razrede.

Dovođenje i preuzimanje:

Do Božića ćemo koristiti vrata na gornjem parkiralištu. Molimo vas da tamo i opet pokupite svoju djecu. Djeca nakon nastave izlaze iz škole vatrogasnim stubama, molimo vas da o tome ponovno s njima porazgovarate.

Osnovna škola:

Osnovna škola dovršila je svoj novi koncept za digitalnu nastavu. U ponedjeljak ćete putem e-maila biti posebno o tome obaviješteni.

Kolegice iz osnovne škole imaju sljedeću zamolbu:

Dragi roditelji,

želimo Vas još jednom podsjetiti da nastava u nižim razredima OŠ petkom završava u 13h. Bili bismo jako zahvalni kada biste djecu iz nižih razreda pokupili na vrijeme, iako imate djecu u gimnaziji, čija nastava završava tek u 13.10h, tj. nakon ručka. Hvala na razumijevanju!

 

Nastava oko božićnih blagdana:

Nastava bi prije Božića završila 23.12.2020. i ponovno počela nakon praznika 7.1.2021. Zbog sve veće stope zaraženosti i vrlo visokog rizika od zaraze, odlučili smo održati online nastavu za sve razrede, osnovne škole i razrede sekundarnog obrazovanja, od 21. – 23.12.2020. (od ponedjeljka do srijede) i od 7. – 8.1.2021. (četvrtak i petak).

Vrtić i predškola otvoreni su od 21. – 23.12., 23.12. i vrtić i predškola zatvaraju u 13 sati. Od 7. – 8. siječnja dječji vrtić i predškola su zatvoreni. Kolegice će poslati zadatke za ova dva dana. O tome će te biti posebno obaviješteni.

Time se nadamo smanjiti rizik od zaraze u posljednjih nekoliko dana prije Božića. Nadamo se da će svi imati miran Božić. Pronađeno je rješenje za predstojeće pripremne ispite prije ispita mature u 12. razredu, a to će se posebno priopćiti učenicima i roditeljima. Biti na online nastavi dva dana nakon završetka božićne stanke također će pomoći smanjiti rizik od zaraze, jer se djeca do 10. siječnja neće okupiti u školi. Uprava i vijeće roditelja o tome su obaviješteni.

Prijenosna računala posuđivat će se u petak, 18.12., ponovno samo na pisani zahtjev. Pisani zahtjev možete poslati od 14.12.

Upravo je objavljeno da će se božićni praznici za hrvatske škole produžiti do 18.1.2021. Kako ćemo postupiti nakon 10. siječnja, još ćemo morat odlučiti. Obavijest je prekratkoročno donesena da bismo već sada mogli donijeti odluku.

E-Mail adresa ravnateljstva:

Nakon duge najave, ukinuta je e-mail adresa schulleitung@deutscheschule.hr . Molimo da ubuduće koristite e-mail adresu schulleiterin@deutscheschule.hr .

Gospođa Oelschlägel srdačno pozdravlja sve roditelje, kolege i učenike. U ponedjeljak se ponovno vraća u školu.

Ostanite zdravi

Kathrin Blumenstein
Zamjenica ravnateljice

Oglasna ploča

Kalendar