Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

Aktualne informacije ravnateljice od 15.01.2021.

Poštovane dame i gospodo,
kao svaki put tijekom ove školske godine započet ću s aktualnim informacijama vezanim za sigurnosna pitanja:

Sigurnost u slučaju potresa i korona

Roditelji i učenici 1.-4. razreda i učenici 12. razreda već su obaviješteni da će se nastava od sljedećeg tjedna ponovno održavati u školi. Za maturante počinje odbrojavanje – još dva tjedna do pismenih ispita mature početkom veljače u ovogodišnjim predmetima njemački, matematika, engleski, povijest i biologija. Školski dan u ponedjeljak započet će vježbom za slučaj potresa. U vrtiću i predškoli većina je djece ovog tjedna već bila u školi. I kod njih će se u ponedjeljak ponoviti vježba za slučaj potresa koju su mališani proveli već proteklog tjedna. Nažalost, hrvatske odluke propisuju da razredi 5-11 od 18. do 22.1. još ostaju na online nastavi.

Svi su zaposlenici škole, ovisno o početku rada u školi, prvi tjedan škole ili jučer sudjelovali u brzom testiranju na koronu. Svi rezultati testiranja su negativni!

Upravni odbor dogovorio je da se uz postojeće sigurnosne mjere sve staklene površine u školi zalijepe folijama. Uz to je provjereno i osigurano da su svi ormari i sl. pričvršćeni na zidove.

Dragi roditelji osnovnoškolaca, molim Vas da javite razrednicima hoće li Vaše dijete sudjelovati u “Aktivnom opuštanju” od 14:00 do 15:00 sati.
Imajte na umu da će do kraja veljače ponovno glavni ulaz biti “naš” ulaz.

Jučer navečer na Eurocampusuposjet francuskog ministra vanjskih poslova i hrvatskog ministra znanosti i obrazovanja

Povodom jučerašnjeg posjeta francuskog ministra vanjskih poslova, g. Jean-Yvesa Le Driana Hrvatskoj, prije svega i potresom pogođenim područjima oko Petrinje, on i hrvatski ministar znanosti i obrazovanja, g. Radovan Fuchs, direktor AEFE g. Olivier Broche (agencija za francusko školstvo u inozemstvu) te njemački i francuski veleposlanici jučer su posjetili naš Eurocampus.
Bilo je puno uzbuđenja oko toga da sve bude sigurno sa sigurnosne i epidemiološke strane sve dok se kolona vozila nije zaustavila pred školom. Nažalost, naši učenici ovaj put nisu mogli sudjelovati. Gospođa Krepelnik, ravnateljstvo škole i gospođa Eckert predstavljale su DISZ i europsku ideju suradnje za našu školu. Posebna zahvala gospođi Eckert, koja je zajedno sa svojim francuskim kolegom, gospodinom Geltzenlichterom, predstavila suradnju na Eurocampusu. Jako smo zahvalni obojici ministara na riječima podrške našem radu. Nakon što je DISZ već dobila pomoć s njemačke strane 2020. g. za nastalu štetu u potresima, EFIZ također je dobila novu potporu francuske vlade. Veliko hvala i od strane DISZ-a!

Savjetovanje za odabir studija i zanimanja

I ove je godine gospođi Liebig uspjela organizacija savjetovanja za odabir studija i zanimanja za 10.-12. razred s gosp. Erfkampom iz njemačkog zavoda za zapošljavanje. Ove godine online – od ponedjeljka do srijede, 18.1. do 20.1.

Lirski početak nove godine

Lirski i kreativni ulazak 9. i 10. razreda u novu godinu, prema pjesmi Rose Ausländer, za Vas prilažemo u privitku. Povirite u nade, želje, optimizam, ali i osjećaj za stvarnost s kojim naši veliki dočekuju novu godinu. Ove nam pjesme svima mogu dati snage.

Želim Vam ugodan i siguran vikend,
Maja Oelschlägel
Ravnateljica