Objava

Aktualne informacije ravnateljice – 4.12.2020

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji,

idući tjedan nastavit ćemo s nastavom u školi sa svim razredima osim 7. razreda, koji je do uključujući petka, 11.12., na online nastavi. EFIZ sljedeći je tjedan s učenicima od 3. razreda nadalje na online nastavi.

Još jednom vas izričito molim da odmah obavijestite tajništvo škole i razrednika ako se pozitivni slučajevi korone pojave u obiteljskom okruženju, odnosno prilikom kontakata kako bismo brzo procijenili i obavijestili o eventualnim posljedicama za školu.

Također Vas molim da vodite računa da Vaša djeca svako jutro dolaze u školu s pisanim dokazom o ujutro izmjerenoj temperaturi. Najbolje je ako se temperatura svakodnevno ujutro zapiše u bilježnici / školskom kalendaru. U slučaju sumnje ćemo vašu djecu inače morat poslati kući, odnosno zamoliti Vas da ih pokupite.

Potaknuta trenutnim prilikama imam još jednu zamolbu. Vrijeme korone vrlo je teško vrijeme za sve, osobito stresno za svakog pojedinca. Tim više je našoj školskoj zajednici, posebno tijekom božićnog razdoblja, potrebno razumijevanje, poštovanje i empatija. Zaposlenici škole, nastavnici, administrativni osoblje i vodstvo škole zaslužuju da se roditelji i učenici prema njima odnose s poštovanjem. Kolege izvrsno rade svoj posao u otežanim uvjetima te su, kao i svatko od nas, zahvalni na Vašem poštovanju i konstruktivnoj kritici. Mislimo da isto činimo i mi prema Vama i djeci.

Znamo da Vam nije lako školu vidjeti samo izvana i razgovarati s nama samo putem platformi, stoga će Vam do božićnih blagdana svaka skupina i razred otvoriti prozor adventskog kalendara kako biste ovom gestom dobili mali uvid. Pokušat ćemo i naš adventski koncert omogućiti na novi način. Pod ovom poveznicom otvara se još jedan prozor za priznanje dodijeljeno DISZ-u: https://deutscheschule.hr/wp-content/uploads/2020/12/Pressemitteilung_Bayern_Ehrung_2020_BG_fin.pdf . Ovo je poveznica za službeno priznanje DISZ-a kao MINT (STEM) škole.

Ostanite zdravi!

Srdačan pozdrav
Vaša Maja Oelschlägel
Ravnateljica

Oglasna ploča

Kalendar