Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

Aktualne informacije ravnateljice 2.9.2022.

Poštovane dame i gospodo, Poštovani roditelji, dragi učenici viših gimnazijskih razreda,

DISZ je započeo novu školsku godinu, danas je 1. razred u nazočnosti njemačkog veleposlanika dr. Hellbacha, imao svoj prvi dan škole.

Gđa. Šimić i gđa. Dragić, nova učiteljica za team teaching u 1. i 2. razredu te u radionici, poželjele su djeci dobrodošlicu u novouređenoj učionici. Meine je 1. razred prilikom obilaska cijele škole posjetio u tajništvu.

Podsjećamo Vas na održavanje prvih roditeljskih sastanaka:

6.9. osnovna škola (1.-4. razred), početak u 17:00 sati

7.9. rauredi sekundarnog obrazovanja (5.-12. razred), početak 17:00 sati

14.9. vrtić/predškola, početak u 17:15 sati

Sve novo roditelje ćemo pola sata prije početka svakog pojedinačnog roditeljskog sastanka pozdraviti u sportskoj dvorani.

Danas ste već dobili ponudu izvannastavnih aktivnosti/radionica. Molimo da upišete svoju djecu te da tablicu prijavu pošaljete do 7.9. na sekretariat@deutscheschule.hr . Skoro sve izvannastavne aktivnosti počinju 12.9.

Do ponedjeljka 5.9. 9:00 sati molimo da nam pošaljete svoje prijave za radionicu (1.-4. razred) i za pomoć/nadzor pri pisanju domaće zadaće (5./6. razred) za tjedan 5.-9.9.

Naš prvi veliki Eurocampus projekt za učenike od 5. do 12. razreda održat će se 13.9. zajednički izletom obiju škola u Park prirode Medvednica. Sljedeći tjedan obavijestit ćemo Vas e-mailom o detaljima. Cilj je ovaj put Medvedgrad i Grafičar.

Sljedeći tjedan će učenici viših razreda gimnazije imati posjetitelje iz Wittmunda u Njemačkoj na razmjeni učenika. U središtu će biti održivost i znanstvena propedeutika u višim razredima gimnazije. Učenici iz Njemačke prezentirat će između ostalog i svoje stručne radove. U DISZ-u će se od ove školske godine, u drugom polugodištu 11. razreda, pisati prvi znanstveno-istraživački radovi, tzv. stručni radovi.

Cijeloj školskoj zajednici DISZ-a i našim partnerima želim sadržajno bogatu i uspješnu (i zdravu…) školsku godinu 2022./2023.!

Vaša
Maja Oelschlägel
Ravnateljica