Objava

Aktualne informacije ravnateljice – 16.10.2020

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji,

sigurno i Vi sa zabrinutošću pratite razvoj događaja oko Covida u cijeloj Europi, a i ovdje u Hrvatskoj.

Novost je proširenje obveze nošenja maski i na druga područja izvan škole. Za nas to znači da se i dalje moramo držati naših mjera. Ovaj smo tjedan zbog hladnijeg vremena čvrsto strukturirali provjetravanje u učionicama te smo djecu zamolili da se toplije obuku (slojevito). Molimo da svom djetetu date dodatnu jaknu ili džemper koji mogu odjenuti za vrijeme provjetravanja. Isto vrijedi i za tjelesni odgoj. Zbog obveze nošenja maski i u zatvorenim prostorima pokušat ćemo s učenicima 5.-12. razreda uvijek izaći van na kampus ili prošetati se u okolici. Samo u slučaju kiše provodimo nastavu u učionici. Molimo Vas da djeci spremite zamjensku odjeću (i zamjensku obuću). Pročitajte i priloženi dopis g. Whitea. Ovom prilikom i savjet jednog roditelja: i u Hrvatskoj dostupna je aplikacija koja upozorava na opasnost od korone: https://apps.apple.com/de/app/stop-covid-19/id1519179939 , ako istu za vlastitu sigurnost želite isprobati.

Zbog Vaših mnogobrojnih upita za ručak i povratnih informacija radne skupine kantine roditeljskog vijeća danas Vam u privitku dostavljamo obrazac za prijavu ručka za vrijeme trajanja Covid epidemije. Molimo da ispunjeni obrazac pošaljete natrag u administraciju. To nam u vrijeme Covida omogućuje individualniji pristup Vašim planovima.

Dovođenje djece 5.-12. razreda u međuvremenu tako dobro funkcionira da od ponedjeljka osnovnoškolce (razrede 1-4) možete dovesti već u 8:00 sati te mogu ući na kampus.

Hvala Vam na dobroj organiziranosti.

Kao preliminarna informacija: kako bi pošteno između dvije škole rasporedili prilike na kampusu, DISZ i EFiZ će nakon praznika, od 2.11., zamijeniti ulaz (i od siječnja ponovno). Od 2.11. djeca i učenici iz vrtića i škole DISZ-a na kampus ulaze kroz vrata kod gornjeg parkirališta. Ako bude padala kiša već smo logistički pripremili mjesta za čekanje u sportskoj dvorani pod nadzorom učitelja, odnosno mogućnost višim razredima da odu u svoje učionice. Vremena dovođenja i odvođenja djece ostaju ista.

Za vrijeme jesenskih praznika sva vrtićka djeca obiju škola ulaze na glavni ulaz.

Dodatna preliminarna informacija: roditeljski sastanak nakon praznika održat će se digitalno. Za osnovnu školu roditeljski je sastanak 4.11., a za 5.-12. razred 11.11. popodne, odnosno predvečer. Željene razgovore u osnovnoj školi možete već sljedećeg tjedna prijaviti kod razrednika. Razrednici će Vam nakon praznika dati daljnje informacije vezano za login i tijek sastanaka.

Želim Vam ugodan vikend.

Maja Oelschlägel
Ravnateljica

 

Oglasna ploča

Kalendar