Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

Aktualne informacije ravnateljice – 11.09.2020.

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji,

 

školska godina traje već dva tjedna. Neke naših mjera od 28.8.2020. ograničili smo do 11.9.2020, kod drugih smo stekli iskustvo te možemo na njih reagirati. Sve mjere od 28.8.2020. i dalje su na snazi. U nastavku se još jednom želimo nadovezati na pitanje obveze nošenja maski i donošenje ispričnica:

Učenice i učenici – također i naši mališani u vrtiću i predškoli – odgovorno postupaju sa situacijom. Također i Vama, dragi roditelji, zahvaljujem na tome što dovodite i dolazite po svoju djecu u različitim vremenskim razdobljima što jako dobro funkcionira.  S tim ćemo i dalje morati nastaviti.

I dalje vrijede pravila za nošenje maski u svrhu zaštite svih učenika i zaposlenika. Kako bi smanjili mogući rizik od zaraze, razredi 5-12 i dalje će u učionici nositi maske. S opterećenjem nošenja maske povezano je daljnje održavanje pravila skraćivanja nastavnog sata popodne na 30 minuta za razrede 5-12. Molimo da osigurate dnevno pranje platnenih maski i donošenje druge zaštitne maske, kako bi oko 11:00 sati mogli promijeniti maske.

Na roditeljskim sastancima postavljeno je pitanje kada su potrebne liječničke potvrde.

U školskom pravilniku piše:

,,Ako je učenik zbog bolesti ili iz drugih razloga spriječen sudjelovati na nastavi ili na drugim obaveznim školskim događanjima, roditelji moraju o tome odmah obavijestiti školu. Kod povratka u školu učenik će predočiti pisanu obavijest roditelja iz koje je vidljiv razlog i trajanje izostanka. U posebnim slučajevima može se zahtijevati predočenje liječničkog uvjerenja.“

Molimo Vas da nas i dalje obavijestite, najbolje putem e-maila – prije 8:00 sati, ako Vaše dijete ne može doći u školu, odnosno u vrtić. Molimo da Vaše dijete u slučaju simptoma bolesti ostane kod kuće najmanje 48 sati. Naša epidemiologinja hitno savjetuje da u slučaju pojave simptoma, koji mogu biti povezani s Covid-19, odmah kontaktirate svog liječnika. On će Vas savjetovati. Molimo Vas da nas konstantno informirate. Molimo Vas da odgovorno donesete odluku hoćete li u slučaju simptoma na covid kod osoba iz Vaše obitelji, djecu ostaviti kod kuće dok čekate rezultate testiranja.

Zbog covida-19 imamo izvanrednu situaciju. Stoga molimo da svom djetetu pri povratku u DISZ date liječničku potvrdu, ukoliko je Vaše dijete bolesno 3 dana ili duže. U slučaju kraćeg bolovanja Vi djetetu možete dati pismenu ispričnicu. U Vašoj ispričnici treba biti navedeno: razlog i trajanje izostanka i preporuka koju ste dobili od svog liječnika. Učenici, odnsono roditelji liječničku potvrdu ili ispričnicu predaju učitelju, odnosno odgojitelju na glavnom vanjskom ulazu. Mi i dalje svakodnevno pratimo preporuke HZJZ-a i nacionalnog stožera civilne zaštite.

Naša epidemiologinja potvrdila je da 6. razred, zajedno sa svojim učiteljima, nakon završetka karantene 17.9.2020. može natrag u učionicu (ukoliko netko bude imao simptome, vrijedi postupak kako gore opisano). Veselimo se vašem dolasku!

S poštovanjem

Maja Oelschlägel
Ravnateljica