Srdačno pozivamo Vas i Vaše dijete na naš Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću i školi, 21.03.2024. od 17:00 sati!

Objava

Aktualne informacije ravnateljice – 09.10.2020

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji,

s obzirom na sve veći broj zaraženih i dalje ne možemo mijenjati naše covid-mjere.

Za sve one obitelji koje u jesenskim praznicima planiraju putovati u Hrvatskoj, odnosno između Hrvatske i Njemačke, prosljeđujem informacije Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu o njemačkim odredbama vezane za trenutnu situaciju s covid-19:

“Zbog broja zaraženih od više od 50 zaraza na 100.000 stanovnika u posljednih sedam dana Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska županija proglašene su rizičnim područjima. S druge strane, Brodsko-posavska županija uklonjena je s popisa jer tamošnji broj zaraženih opada.

Napominjemo da u slučaju putovanja iz tih rizičnih područja u Njemačku podliježete posebnim uvjetima (uručenje negativnog testa/samoizolacija/karantena). Više informacija o ovoj temi možete pronaći na web-stranici Njemačkog veleposlanstva.

Ako želite svakodnevno aktualni pregled o stanju zaraze u Hrvatskoj, informacije ćete pronaći na web-stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod https://www.hzjz.hr/ravnateljstvo/broj-oboljelih-od-covid-19-i-stope-po-zupanijama/ ”

Još jednom Vam svima zahvaljujem što nas tako ažurno i odgovorno uključujete u Vaše sumnje prilikom simptoma prehlade i drugih simptoma koji su slični covidu-19. Imam osjećaj da se mi, kao školska zajednica, vrlo odgovorno nosimo s tim i ja se kao ravnateljica osjećam od Vas vrlo dobro informirana i uključena u Vaše odluke.

U nastavku još jednom naša pravila vezana za izostanke zbog bolesti:

Molimo Vas da nas i dalje obavijestite, najbolje putem e-maila – prije 8:00 sati, ako Vaše dijete ne može doći u školu, odnosno u vrtić. Molimo da Vaše dijete u slučaju simptoma bolesti ostane kod kuće najmanje 48 sati. Naša epidemiologinja hitno savjetuje da u slučaju pojave simptoma, koji mogu biti povezani s covid-19, odmah kontaktirate svog liječnika. On će Vas savjetovati. Molimo Vas da nas konstantno informirate. Molimo Vas da odgovorno donesete odluku hoćete li u slučaju simptoma na covid kod osoba iz Vaše obitelji, djecu ostaviti kod kuće dok čekate rezultate testiranja.

Zbog covida-19 imamo izvanrednu situaciju. Stoga molimo da svom djetetu pri povratku u DISZ date liječničku potvrdu, ukoliko je Vaše dijete bolesno 3 dana ili duže. U slučaju kraćeg bolovanja umjesto liječničke potvrde Vi djetetu možete napisati ispričnicu. U Vašoj ispričnici mora biti navedeno: razlog i trajanje izostanka i preporuka koju ste dobili od svog liječnika. Učenici, odnosno roditelji liječničku potvrdu ili ispričnicu predaju učitelju, odnosno odgojitelju na ulazu u školu. Mi i dalje svakodnevno pratimo preporuke HZJZ-a i nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ovaj je tjedan učeničko vijeće izabralo svoje predstavnike: u školskoj godini 2020/21. to su Bruno Poldrugač i Louis Hasnas. Čestitamo! Bruno je već u srijedu u svojoj funkciji bio u radnoj skupini za razvoj škole. Uz voditelje projektnih skupina sudjelovala je i nova voditeljica radne skupine gđa. Fricke-Weber te gđa. Yelen kao predstavnica roditeljskog vijeća. Obje će o tome podnijeti izvještaj na sljedećem sastanku roditeljskog vijeća 16.10. i zalagati se za to da predstavnici roditeljskog vijeća surađuju u sve četiri projektne skupine. Isto vrijedi i za učenike iz učeničkog vijeća koji bi trebali i htjeli sudjelovati u razvoju škole.

U našem, drugom po redu, e-mailu petkom o pedagoškim pitanjima slijede informacije o počasti koja nam je odana kao “MINT freundliche Schule” (MINT = MathematikInformatikNaturwissenschaften, STEM-friendly school = science, technology, engineering i mathematics, https://mintzukunftschaffen.de/).

S poštovanjem

Maja Oelschlägel
Ravnateljica