Knjižnica

Knjižnica

Na sreću, u našoj školi učenici imaju priliku koristiti se uslugama školske knjižnice. Iako je sigurno puno lakše željenu lektiru „skinuti“ na E-Reader, namjerno se zalažemo za knjigu koja se može primiti u ruke i time za mogućnost da se za vrijeme i nakon čitanja može razgovarati o pročitanim temama.

Čitajući bolje razumijevamo svijet, svladavamo jezike i razvijamo maštu. Upravo naše najmlađe učenike želimo potaknuti na čitanje našom ponudom pripovjedaka, znanstvenopopularnih knjiga, stripova i bajki. Zato naš tim iz knjižnice usko surađuje s nastavnicima osnovne škole. Naravno da i naši veliki čitatelji mogu pronaći zanimljivo štivo za sebe. Uz romane i velik izbor fantastične književnosti možete pronaći i njemačke književne klasike, knjige o različitim stručnim temama i priručnike.

Zato svakako dođite i čitajte sami! Veselimo se svima vama koji će naći put do naše male, ali zato udobne knjižnice. Kod nas se može čitati, crtati ili jednostavno razgovarati (ali molimo tiho 😉 ).

Radno vrijeme

Ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 13:00 do 15:00 sati

Gdje se nalazimo?

Na prvom katu, odmah nasuprot stubama. U njoj rade počasno roditelji obiju škola a knjige i ostale medije mogu iznajmiti svi zainteresirani učenici, nastavnici, zaposlenici i roditelji. Tijekom radnog vremena naša su vrata uglavnom širom otvorena ;-).

Sadržaj knjižnice

U knjižnici možete pronaći veliki izbor različitih medija, koji se kontinuirano kroz donacije povećava i koje zahvalno zaprimamo. 

Knjige su razvrstane po

  • jezicima (njemački, engleski, hrvatski)
  • znanstvenopopularnim knjigama i čitankama
  • dobnoj skupini i vještini čitanja.

 

Dodatno u ponudi imamo dječje časopise, stripove, priručnike, DVD-e i audio zapise. 

Svaki učenik može najviše do 5 medija besplatno posuditi i unutar 4 tjedna vratiti. Rok posudbe se po potrebi može i produljiti. 

Učenici i njihovi roditelji su odgovorni za posuđene stvari te vas iz tog razloga molimo da rukujete pažljivo s njima. U slučaju gubitka, ne vraćanja ili štete potrebno je nadomjestiti knjigu i ostale stvari. 

Naš tim + kontakt

 Alexandra Belessi i Irina Luks 

E-Mail: bibliothek@deutscheschule.hr

I da ne zaboravimo, našem timu pripada i Bubu, naša sova čitateljica. Veseli se svakome od vas te će vrlo rado čitati s vama.

Imate li kakvih pitanja, slobodno nas osobno kontaktirajte tijekom radnog vremena.

 

Kako se učlaniti?

  • Dođite tijekom radnog vremena k nama i učlanit ćemo vas u knjižnicu. To znači da ćemo upisati vaše ime, datum rođenja i adresu. Nakon što uplatite jednokratan polog u iznosu od 50 kuna, dobit ćete iskaznicu za knjižnicu. Tom iskaznicom možete posuđivati knjige i druge medije.
  • Važno: dobro čuvajte iskaznicu! Ako je izgubite, tek nakon što nabavite novu iskaznicu (za 50 kuna), možete se ponovno koristiti uslugama knjižnice.
  • Iskaznica je važeća dok god ste upisani u školu. Kada napustite školu i vratite iskaznicu, vraćamo vam uplaćeni polog od 50 kuna. Time automatski završava vaše članstvo u knjižnici.
  • Važno: iskaznicu trebate vratiti najkasnije tri mjeseca nakon što ste napustili školu. Ako u tom roku ne vratite iskaznicu, nismo vam više u mogućnosti vratiti polog od 50 kuna te će se za prikupljeni iznos nabaviti novi materijali za knjižnicu.

 

Naša pravila knjižnice

Zajedno s učenicima postavili smo pravila ponašanja koja bi trebala pridonijeti tome da se svi dobro osjećaju: