Školski život

Školski život

STEM

STEM

Dječji vrtić

Dječji vrtić

DaF nastava

DaF nastava

Upisi

Upisi

Osnovna škola

Osnovna škola

Naša slika
razvoja škole

Naša slika
razvoja škole

Naša škola

Naša škola

Gimnazija

Gimnazija

Nositelj škole

Nositelj škole

Osoblje / učitelji

Osoblje / učitelji

Eurocampus

Eurokampus

Školska tijela

Školska tijela

Kontakt

Kontakt

Školski život

Školski život

Dječji vrtić

Dječji vrtić

Gimnazija

Gimnazija

STEM

STEM

Naša slika
razvoja škole

Naša slika razvoja škole

Školska tijela

Školska tijela

Upisi

Upisi

Naša škola

Naša škola

Osnovna škola

Osnovna škola

Euro campus

Euro kampus

DaF nastava

DaF nastava

Nositelj škole

Nositelj škole

Osoblje / učitelji

Osoblje / učitelji

Kontakt

Kontakt
  • Njemački
  • Hrvatski

Aktualne informacije ravnateljice od 15.01.2021.

Poštovane dame i gospodo,
kao svaki put tijekom ove školske godine započet ću s aktualnim informacijama vezanim za sigurnosna pitanja:

Sigurnost u slučaju potresa i korona

Roditelji i učenici 1.-4. razreda i učenici 12. razreda već su obaviješteni da će se nastava od sljedećeg tjedna ponovno održavati u školi. Za maturante počinje odbrojavanje – još dva tjedna do pismenih ispita mature početkom veljače u ovogodišnjim predmetima njemački, matematika, engleski, povijest i biologija. Školski dan u ponedjeljak započet će vježbom za slučaj potresa. U vrtiću i predškoli većina je djece ovog tjedna već bila u školi. I kod njih će se u ponedjeljak ponoviti vježba za slučaj potresa koju su mališani proveli već proteklog tjedna. Nažalost, hrvatske odluke propisuju da razredi 5-11 od 18. do 22.1. još ostaju na online nastavi.

Svi su zaposlenici škole, ovisno o početku rada u školi, prvi tjedan škole ili jučer sudjelovali u brzom testiranju na koronu. Svi rezultati testiranja su negativni!

Upravni odbor dogovorio je da se uz postojeće sigurnosne mjere sve staklene površine u školi zalijepe folijama. Uz to je provjereno i osigurano da su svi ormari i sl. pričvršćeni na zidove.

Dragi roditelji osnovnoškolaca, molim Vas da javite razrednicima hoće li Vaše dijete sudjelovati u “Aktivnom opuštanju” od 14:00 do 15:00 sati.
Imajte na umu da će do kraja veljače ponovno glavni ulaz biti “naš” ulaz.

Jučer navečer na Eurocampusuposjet francuskog ministra vanjskih poslova i hrvatskog ministra znanosti i obrazovanja

Povodom jučerašnjeg posjeta francuskog ministra vanjskih poslova, g. Jean-Yvesa Le Driana Hrvatskoj, prije svega i potresom pogođenim područjima oko Petrinje, on i hrvatski ministar znanosti i obrazovanja, g. Radovan Fuchs, direktor AEFE g. Olivier Broche (agencija za francusko školstvo u inozemstvu) te njemački i francuski veleposlanici jučer su posjetili naš Eurocampus.
Bilo je puno uzbuđenja oko toga da sve bude sigurno sa sigurnosne i epidemiološke strane sve dok se kolona vozila nije zaustavila pred školom. Nažalost, naši učenici ovaj put nisu mogli sudjelovati. Gospođa Krepelnik, ravnateljstvo škole i gospođa Eckert predstavljale su DISZ i europsku ideju suradnje za našu školu. Posebna zahvala gospođi Eckert, koja je zajedno sa svojim francuskim kolegom, gospodinom Geltzenlichterom, predstavila suradnju na Eurocampusu. Jako smo zahvalni obojici ministara na riječima podrške našem radu. Nakon što je DISZ već dobila pomoć s njemačke strane 2020. g. za nastalu štetu u potresima, EFIZ također je dobila novu potporu francuske vlade. Veliko hvala i od strane DISZ-a!

Savjetovanje za odabir studija i zanimanja

I ove je godine gospođi Liebig uspjela organizacija savjetovanja za odabir studija i zanimanja za 10.-12. razred s gosp. Erfkampom iz njemačkog zavoda za zapošljavanje. Ove godine online – od ponedjeljka do srijede, 18.1. do 20.1.

Lirski početak nove godine

Lirski i kreativni ulazak 9. i 10. razreda u novu godinu, prema pjesmi Rose Ausländer, za Vas prilažemo u privitku. Povirite u nade, želje, optimizam, ali i osjećaj za stvarnost s kojim naši veliki dočekuju novu godinu. Ove nam pjesme svima mogu dati snage.

Želim Vam ugodan i siguran vikend,
Maja Oelschlägel
Ravnateljica

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Rubrike
Arhiva
Kalendar
No event found!

Povezane objave

Informacije za roditelje

Raspored informacija za roditelje dostupan je na sljedećem linku: https://deutscheschule.hr/osoblje-ucitelji/

Dan otvorenih vrata – ONLINE

Znanje je moć, multikulturalnost naša svakodnevnica a strani jezici, STEM i kreativnost naše prednosti. Njemačka škola u kojoj se potiče individualnost 27. ožujka održava Dan