Školski život

Školski život

STEM

STEM

Dječji vrtić

Dječji vrtić

DaF nastava

DaF nastava

Upisi

Upisi

Osnovna škola

Osnovna škola

Naša slika
razvoja škole

Naša slika
razvoja škole

Naša škola

Naša škola

Gimnazija

Gimnazija

Nositelj škole

Nositelj škole

Osoblje / učitelji

Osoblje / učitelji

Eurocampus

Eurokampus

Školska tijela

Školska tijela

Kontakt

Kontakt

Školski život

Školski život

Dječji vrtić

Dječji vrtić

Gimnazija

Gimnazija

STEM

STEM

Naša slika
razvoja škole

Naša slika razvoja škole

Školska tijela

Školska tijela

Upisi

Upisi

Naša škola

Naša škola

Osnovna škola

Osnovna škola

Euro campus

Euro kampus

DaF nastava

DaF nastava

Nositelj škole

Nositelj škole

Osoblje / učitelji

Osoblje / učitelji

Kontakt

Kontakt
  • Hrvatski
  • Njemački

Aktualne informacije ravnateljice – 09.10.2020

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji,

s obzirom na sve veći broj zaraženih i dalje ne možemo mijenjati naše covid-mjere.

Za sve one obitelji koje u jesenskim praznicima planiraju putovati u Hrvatskoj, odnosno između Hrvatske i Njemačke, prosljeđujem informacije Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu o njemačkim odredbama vezane za trenutnu situaciju s covid-19:

“Zbog broja zaraženih od više od 50 zaraza na 100.000 stanovnika u posljednih sedam dana Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska županija proglašene su rizičnim područjima. S druge strane, Brodsko-posavska županija uklonjena je s popisa jer tamošnji broj zaraženih opada.

Napominjemo da u slučaju putovanja iz tih rizičnih područja u Njemačku podliježete posebnim uvjetima (uručenje negativnog testa/samoizolacija/karantena). Više informacija o ovoj temi možete pronaći na web-stranici Njemačkog veleposlanstva.

Ako želite svakodnevno aktualni pregled o stanju zaraze u Hrvatskoj, informacije ćete pronaći na web-stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod https://www.hzjz.hr/ravnateljstvo/broj-oboljelih-od-covid-19-i-stope-po-zupanijama/ ”

Još jednom Vam svima zahvaljujem što nas tako ažurno i odgovorno uključujete u Vaše sumnje prilikom simptoma prehlade i drugih simptoma koji su slični covidu-19. Imam osjećaj da se mi, kao školska zajednica, vrlo odgovorno nosimo s tim i ja se kao ravnateljica osjećam od Vas vrlo dobro informirana i uključena u Vaše odluke.

U nastavku još jednom naša pravila vezana za izostanke zbog bolesti:

Molimo Vas da nas i dalje obavijestite, najbolje putem e-maila – prije 8:00 sati, ako Vaše dijete ne može doći u školu, odnosno u vrtić. Molimo da Vaše dijete u slučaju simptoma bolesti ostane kod kuće najmanje 48 sati. Naša epidemiologinja hitno savjetuje da u slučaju pojave simptoma, koji mogu biti povezani s covid-19, odmah kontaktirate svog liječnika. On će Vas savjetovati. Molimo Vas da nas konstantno informirate. Molimo Vas da odgovorno donesete odluku hoćete li u slučaju simptoma na covid kod osoba iz Vaše obitelji, djecu ostaviti kod kuće dok čekate rezultate testiranja.

Zbog covida-19 imamo izvanrednu situaciju. Stoga molimo da svom djetetu pri povratku u DISZ date liječničku potvrdu, ukoliko je Vaše dijete bolesno 3 dana ili duže. U slučaju kraćeg bolovanja umjesto liječničke potvrde Vi djetetu možete napisati ispričnicu. U Vašoj ispričnici mora biti navedeno: razlog i trajanje izostanka i preporuka koju ste dobili od svog liječnika. Učenici, odnosno roditelji liječničku potvrdu ili ispričnicu predaju učitelju, odnosno odgojitelju na ulazu u školu. Mi i dalje svakodnevno pratimo preporuke HZJZ-a i nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ovaj je tjedan učeničko vijeće izabralo svoje predstavnike: u školskoj godini 2020/21. to su Bruno Poldrugač i Louis Hasnas. Čestitamo! Bruno je već u srijedu u svojoj funkciji bio u radnoj skupini za razvoj škole. Uz voditelje projektnih skupina sudjelovala je i nova voditeljica radne skupine gđa. Fricke-Weber te gđa. Yelen kao predstavnica roditeljskog vijeća. Obje će o tome podnijeti izvještaj na sljedećem sastanku roditeljskog vijeća 16.10. i zalagati se za to da predstavnici roditeljskog vijeća surađuju u sve četiri projektne skupine. Isto vrijedi i za učenike iz učeničkog vijeća koji bi trebali i htjeli sudjelovati u razvoju škole.

U našem, drugom po redu, e-mailu petkom o pedagoškim pitanjima slijede informacije o počasti koja nam je odana kao “MINT freundliche Schule” (MINT = MathematikInformatikNaturwissenschaften, STEM-friendly school = science, technology, engineering i mathematics, https://mintzukunftschaffen.de/).

S poštovanjem

Maja Oelschlägel
Ravnateljica

 

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Rubrike
Arhiva
Kalendar
No event found!
Učitaj više

Povezane objave

Informacija za roditelje 22/10/2020

Poštovane dame i gospodo, dragi roditelji, sutra, petak, 23.10.2020. škola za 1.-4. razred završava kao uvijek u 13:00 sati, a za učenike od 5. razreda